Att samla privatlån är fördelaktigt

Några gånger om året kan det vara bara att se över sin privatekonomi. Dagens utbud av långivare har ökat markant under de senaste åren och i stort sett vilken affär som helst erbjuder krediter, lån eller avbetalningar. Ibland är det fördelaktigt om man gärna vill köpa något just för stunden men inte har pengarna då, men allt som oftast kostar det mer än vad det smakar. Då kan det vara bra att se över vilka lån, avbetalningar och krediter som man har dragit på sig och sedan försöka samla sina privatlån till ett enda lån.

Fördelarna är flera, som att man oftast får en lägre räntekostnad, det blir färre fasta kostnader såsom aviavgifter och administrationsavgifter och det är otroligt mycket lättare att få en överblick över sin skuld. När man är i färd med att samla privatlånen finns det en del saker som kan vara bra att tänka på, för att öka sina chanser att bli erbjuden ett lån.

Hur går man tillväga?

Det första som man bör göra är att räkna samman sina skulder och se över vilka räntor som man har. Sedan är det många som väljer att kontakta ”sin” bank och prata med dem. Där kan man oftast få lite tips och vägledning om vad de kan göra för just dig. I många fall är man intresserad av att få ner räntan så mycket som möjligt och de allra flesta har idag förstått att man som privatperson inte ska kontakta flera olika låneinstitut på egen hand, då det kan skada ens kreditvärdighet.

Då finns det en mycket bra lösning. Flera olika aktörer på marknaden erbjuder sig att hjälpa privatpersoner. De kan då hjälpa till med att samla privatlån och sedan kontakta olika aktörer för att se vem som erbjuder den förmånligaste räntan. Allt detta går att ordna utan att flera olika upplysningar behöver göras. På så vis kommer man ner i månadskostnad, vilket gör det värt att samla ens privatlån till ett större lån.