Håll dina husdjur säkra med hjälp av hundkoppel och katthalsband

Om du går med din hund eller katt på en offentlig plats, är det mer sannolikt att det kommer att krävas att du har honom eller henne i koppel. Du bör överväga ett hundkoppel eller katthalsband som en av dina första inköp att göra när du får din nya bästa vän, givetvis beroende på om du skaffat hund eller katt. Ett kvalitetskoppel bör matcha ditt husdjurs ras, ålder och storlek. Färgen på din hund eller kattkrage, sele, eller päls kommer förmodligen att spela en roll i ditt beslut också. Vilken färg framhäver verkligen ditt husdjurs päls eller andra tillbehör?

Koppel används också för utbildning och träning av hundar. De är perfekta för att lära din hund flera kommandon. Vanliga kommandon som kommer att hålla dig och din hund säkrare när du är ute i allmänheten, eller till och med hemma, är ”komma”, ”stanna”, ”häl”, eller ”sitta”. Du bör spendera cirka 15 till 20 minuter att förstärka dessa kommandon och sedan fortsätta lektionerna varje dag tills din hund verkligen kan dem.

Traditionella koppel för promenader kommer i läder, nylon eller bomull. Dessa koppel är de vanligaste och erbjuds i många stilar och dekorationer. En bra investering för utekatter ät ett katthalsband med reflex för extra säkerhet. Dessa koppel finns i olika längder men 2 meter längd är vad de flesta lokala lagar kräver. Traditionella hundkoppel och katthalsband erbjuder mångfald i inte bara texturer och färger, men finns också i enkel eller dubbel koppelstil. Kom ihåg att försöka hålla kopplet löst hela tiden. Försök att motstå instinkten att hålla hårt eftersom detta bara uppmuntrar din hund till att dra. Du kommer att behöva använda ditt kroppsspråk och fasta men milda kommandon för att kommunicera med din hund vad det är du vill att han ska göra. Ryck aldrig tillbaka i kopplet för att stoppa din hund från att dra när han kopplad. Ett annat populärt alternativ till den traditionella koppel är infällbara koppel. Denna typ av hund eller katthalsband ger varierande avstånd mellan dig och ditt djur.